Translate

Sunday 24 March 2013

Plaiurile Sinelui...


Se spune ca fiecare loc are frumusetea si farmecul lui. Nimic mai adevarat. Suntem inconjurati tot timpul de fumusete, dar cati dintre noi ne oprim din goana vietilor noastre pentru a admira natura din jurul nostru fie si numai pentru o secunda?
Avem norocul si binecuvantarea sa traim intr-o lume vie, minunata care respira si traieste pana dincolo de zidurile imaginatiei si perceptiei noastre.
In această infinita bogaţie a lumii noastre, in aceasta avalansa de emotii ale sufletului fiecaruia dintre noi, in această forta omnipotenta a Iubirii Divine ce straluceste in miezul tuturor lucrurilor vazute si nevazute traim cu totii. Fie ca suntem imparati sau oameni de rand, invatati sau invatacei, cersetori, aventurieri, nebuni sau visatori cu totii incercam sa ne gasim propria cale in viata, cu totii cautam raspunsuri la intrebarile vietii dar si puterea de a mai face un pas inainte atunci cand coplesiti de arsita vietii avem nevoie de sprijinul si curajul de a merge inainte.
In sinele nostru...acolo...stralucind in cercul strans al inimilor noastre ca un astru de lumina...in minunatul dar Divin al spritului manifestat prin existenta noastra intrupata, se gasesc toate cele de trebuinta sufleteasca pentru a calatori prin viata. In noi se gaseste orice raspuns si orice putere, orice vis si orice speranta. Numai in noi putem gasi ceea ce nimeni nu ne poate da in viata. Pentru ca nimeni niciodata nu ne poate da ceea ce refuzam singuri sa cautam si sa gasim in Divinul sinelui nostru.
Ar fi oportun pentru sufletul nostru sa ne oprim din cand in cand din cursa noastra nebuneasca prin viata fie si numai un minut si sa admiram cu recunostinta minunata lume in care traim, sa facem pace in noi si sa incercam sa ne conectam cu ea pentru a ne regasi pe noi insine. Noi toti suntem o mica parte vie din natura vie care ne inconjoara. Ideia ca suntem separati de natura si ca suntem stapanii lantului trofic ne-a ametit simturile si ne-a orbit privirile atat de mult incat am inceput sa credem ca suntem indreptatiti sa ne simtim superiori naturii care ne-a creat.
O lege antica a firii spune ca nimic nu poate exista izolat in afara naturii. Tot ceea ce facem are influenta asupra lucrurilor din jurul nostru. Si atunci de ce ne incapatanam sa nu vedem plansul copacilor pe care-i ucidem si vaietul padurilor date fara mila la maculatura? De ce nu simtim durerea florior ucise de otravurile pe care le deversam in fiecare zi peste suprafata sfanta a pamantului? De ce nu auzim plansul pamantului strivit fara mila de talpile noastre cotropitoare?
Nu suntem aici ca sa stapanim lumea si nici sa traim cu pretentia nejustificata ca pamantul este al nostru si ca astfel suntem indreptatiti sa facem tot ce dorim cu el. Ar trebui mai bine sa intelegem ca noi suntem ai pamantului. Suntem plamaditi din materia lui, din mineralele si ingredientele pamantului sunt alcatuite toate celulele trupului nostru, pana si sangele ce ne alearga prin vene are acelsi Ph cu al marilor si oceanelor planetare. Suntem oaspeti aici pentru o vreme si nu stapani. Omenirea se afla acum la stadiul adolescentei, trebuie cu totii sa crestem, sa ne maturizam si sa invatam sa traim in armonie cu lumea in care suntem vremelnic oaspeti. Pamantul este o planeta vie cu o rezonanta si o vibratie proprie ca si noi. Pamantul este leaganul stelar al omenirii. Traim cu toti pe pamant ca intr-o mare casa, tot ceea ce cunoastem, tot ceea ce traim, toti cei pe care ai iubim traiesc aici pe acelasi pamant si sub acelas acoperis de stele ca si noi. Si ca orice casa nici pamantul nu poate prospera si supravietui daca este dezbinat si intors impotriva lui insusi. Nu putem contiuna sa ne prefacem ca toate sunt bune asa cum sunt in lumea noastra si daca ne uitam mai bine in jur constatam ca vietuim intr-o lume in care ne intelegem cu totii ca si cum am trai intr-o casa cuprinsa de flacari. Suntem cu totii o mica parte a unui intreg viu purtator si nascator de viata. Trebuie sa incepem sa construim o lume mai buna pentru noi si pentru viitorul nostru incepand cu noi insine. Simplu. Incepand sa daruim tuturor atat cat putem din bogatiile si din frumusetile care se gasesc din plin in vietile noastre si in noi insine. Sa nu ne oprim niciodata sa fim mai buni si mai iubitori cu cei din jurul nostru doar din frica de a nu parea prea ciudati sau chiar nebuni in ochii unora. Apoi de cand a devenit in lumea asta o nebunie sa doresti sa fi mai bun si mai iubitor? Cine este oare mai ciudat si mai nebun in lumea de astazi? Nebunul care sustine ca lumea de astazi este perfecta asa cum este sau nechibzuitul care il asculta si il urmeaza pe acel nebun? Cine nu vrea sa auda plansul mocnit al pamantului si refuza sa daruiasca frumsete si iubire celor din jurul lui, trebuie ajutat sa inteleaga ca viata este un dar minunat ce trebuie traita in pace si in armonie, ca in comparatie cu scara infinita a universului el este inca mic si nedospit sufleteste, trebuie ajutat sa creasca in bunatate si in compasiune si sa realizeze ca rautatea si ura nu-i vor aduce niciodata fericirea in suflet si nici nu il vor ajuta sa devina o persoana realizata si fericita sufleteste.
Pas cu pas si zi de zi, cautand in noi puterea de a merge inainte prin timp si prin viata, dar si raspunsurile corecte, vom constientiza ca trebuie sa incercam, atat cat ne tin puterile sa ne educam cugetului sa permita manifestarea esentei Divine din noi ca sa se exprime liber, din plin si mai ales cu iubire neconditionata in afara noastra catre lumea din care suntem parte integranta. Sa lasam acea forta interioara de natura Divina din noi sa se reverse in cascade de iubire, de compasiune si de daruire peste toti si peste toate si abia atunci cand iubirea reflectata din inimile noastre in afara catre ceilalti se va intoarce infinit imultita inpoi la noi, sufletul nostru se va descoperi pe sine in adevarata lui maretie in stransa comuniune spirituala cu Sursa tuturor lucrurilor si cu natura mama.
Astfel, nu vom mai avea niciun temei real niciodata sa ne temem sau sa stam incovoiati in fata experientelor vietii, nici sa mai fim nostalgici, bolnavi de umbrele trecutului, tristi, sau preocupati de viitor, deoarece spiritul interior este de natura Divina, este infinit asa cum este si Creatorul sau, si nu se teme niciodata de nimic, nu se incovoiaza niciodata, nici nu se imbolnaveste si nici nu moare niciodata.
In timp si cu perseverenta vom invata sa aplicam spiritualitatea sufletului nostru tuturor experientelor vietii indiferent in ce loc ne-ar purta pasii si destinul. Atunci cand cand vom putea reflecta fara retineri Lumina spiritualitatii din noi peste toate lucrurile din jurul nostru chiar si peste cele care ne-ar putea parea gresite, impure sau de vibratii joase, cand vom putea fi plini de iubire pana la cel mai mic act al nostru, atunci nimic nu ne va mai atinge, dobori sau distruge. Ne vom regasi impacati traind in deplina armonie cu lumea si cu toate lucrurile din ea si abia atunci vom putea spune ca suntem cu adevărat oameni de natura Divina. Caci nu exista cu adevarat moarte sau intuneric acolo unde straluceste Lumina Divina
Privind la minunata natura din jurul nostru vom vedea ca nu exista in ea două frunze la fel, doi copaci la fel, doua flori identice si nici doi oameni identici si asta, gratie Lui Dumnezeu! Suntem norocosi si binecuvantati sa traim intr-o lume foarte bogata in diversitate si frumusete.
Aici pe pamat fiecare om este diferit, fiecare om are propria lui soarta, total diferita, fiecare om are nivelul lui propriu de a percepe lumea si de a reactiona la ea dar si propriile lui examene de trecut si propriile lectii de invatat. Deoarece in sufletul fiecaruia din noi straluceste o scanteie Divina miraculoasa, prin natura noastra celesta suntem cu totii Lumina intrupata in miracol. Descoperind constant adevarul a ceea ce suntem noi de fapt, vom invata sa incetam sa mai vorbim despre inegalitati, despre posesiuni si competitii, despre valorile pe care le au oamenii, despre valorile pe care le au lucrurile materiale, caci bogatia Luminii din sufletele noastre face sa paleasca orice avere materiala. Ea ne va ajuta sa nu ne plictisim niciodata de nimic în eternitatea clipelor noastre petrecute pe pamant, sa descoperim ca suntem toţi binecuvantat de diferiţi, sa ne putem plimba prin gradini inmiresmat inflorite privind florile cu dragoste si admiratie fara a ne mai satura de spectacolul lor, sa putem sta în faţa focului iarna privind cum se ridica jucandu-se spre inalt sute de flacarui luminoase total diferite intre ele, sa stam vara pe malul marii şi sa privim valurile a căror spuma pare întotdeauna diferita.

Atunci braţele noastre se vor deschide catre stele cu dorinta de a le atinge; atunci vom putea sta în picioare în faţa furtunilor firii şi vom putea transmite iubirea noastra catre natura care ne gazduieste si ne ocroteste. Vom putea lasa cu mandrie ca moştenire penele aripilor noastre de visare si zbor generaţiilor care vor veni dupa noi. Vom putea sa auzim si sa intelegem din nou tacerea care doarme in pietrele de sub talpile noastre, vom putea desena multicolorat visele noastre, picta cu iubire dorintele inimii, vom putea râde, cânta si trai din plin cu inima plina de armonie.

Vom putea sa multumim din plin pentru toate unui Parinte Celest a toate si a toti iubitor, vom putea ajunge să îl ascultam asa cum trebuie pe Dumnezeu, pe noi înşine şi natura din noi si din jurul nostru. Vom pasii din nou pe cărările fericirilor infinite, buzele noastre vor cânta cântece de slava si de iubire iar mâinile noastre vor construi un viitor mai bun si mai luminos pentru toti. Pe umerii nostri se odihneste viitorul nedospit inca. Sa fim ceea ce visam sa fim. Si sa facem! Nimeni nu ne poate opri sa transpunem in realitate visele pe care le crestem in inimile noastre. Frumusetea este peste tot nu numai in ochi celui care priveste. Frumusetea naturii lumii inconjuratoare copleseste intotdeauna inima celui care stie sa o admire cu inima deschisa si mai ales sa o pretuiasca la intreaga ei valoare. Contemplarea din plin a frumusetii cu inima deschisa daruieste sinelui interior nepretuitele comori ale bucuriei si armoniei in trup si suflet. Si tot asa cum frumusetea se gaseste peste tot in natura tot asa se gaseste si in sufletul omului. Omul si natura sunt doua raze emise de acealsi Soare al Iubirii Creatorului Divin.
Ideia de fundament este ca toti avem in noi din abundenta o parte din frumusetea, din maretia si din iubirea Divinitatii si ele stralucesc cu putere pe plaiurile sinelui nostru interior. Si asa cum orice plai si orice câmpie trebuie cultivate si ingrijite pentru ca sa aduca roade imbelsugate, tot la fel trebuie cultivate si ingrijite frumusetile sinelui interior. O data ce constientizezi ca potentialul creativ al sinelui tau este nemarginit, nimic nu te mai poate opri sa il cultivi, sa te ocupi de cresterea lui si apoi sa te bucuri din plin de roadele lui. Daca alegem sa urmam calea aceasta cu iubire, nimic nu ne poate opri in drumul nostru catre desavarsire. Singurele limite in vietile noastre sunt cele ale gandirii si ale imaginatiei noastre. Renuntand la ceea ce ne impiedica sa stralucim conform esentei noastre Divine, cultivand in noi in fiecare binecuvantata zi, dorintele de frumos si folosind din plin darurile sinelui interior putem sa oferim celor din jurul nostru paradisiace plaiuri primavaratic inflorite de bucurie si de armonie. Privind cu inima larg deschisa vom observa ca lumea din jurul nostru nu este nici urata, nici rea, nici intunecata si nici razbunatoare ci este exact asa cum ne-o construim noi. Si daca dorim ca lumea in care traim sa fie mai buna si mai frumoasa atunci primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne trezim din transa in care ne impinge gandirea spiritului de turma a societatii, sa sa ne ascultam vocea inimii si sa ne urmam intotdeauna sufletul. Trebuie sa ne ingrijim mai mult de cresterea spirituala a sinelui nostru interior prin bunatate prin daruire si prin compasiune intens sustinuta. Sa abandonam teama de ceea ce ar putea spune sau gandi la un moment dat cei din jurul nostru despre noi si sa urmam intotdeauna calea inimii noastre in viata. Lumea nu se va opri nicodata in loc pentru succesele sau insuccesele noastre oricat de mari ar fi ele. Astfel nici noi nu trebuie sa ne oprim din indeplinirea dorintelor si viselor noastre catre frumos, pentru ca visele sau dorintele arzatoare neindeplinite, lasate sa moara si sa se stinga incet in cenusa timpului, ne vor bantui toata viata cu noianul lor de regrete, cu refularile si cu fantomele lor.
Pentru fericirea si armonia sufletului nostru nemuritor trebuie sa pastram, sa cultivam si sa exploatam in fiecare zi, infinita abundentâ de frumusete si de Lumina Divina care straluceste peste plaiurile mereu inflorite ale sinelui nostru.
Urmeaza-ti si indeplineste-ti intotdeauna visele de realizare a frumusetii interioare, pentru ca visele pe care le indeplinesti astazi vor rasuna in ecouri nesfarsite pana dincolo de eternitate.
Un sine mai bun, mai iubitor, mai frumos si mai fericit inseamna o lume mai buna, mai frumoasa si mai fericita pentru noi toti.

Întotdeauna ... din toată inima noastră si cu tot sufletul nostru, atat timp cat suntem oaspetii acestui minunat pamant trebuie să ne iubim unii pe altii dar si pe noi însine, să fim constienti de dorintele si de visele noastre. In fiecare zi pentru a fi fericiti pe pajistile si plaiurile mereu inflorite ale sinelui nostru sa permitem altora să facă acelasi lucru în vietile lor. Sa fie liberi sa iubeasca si sa traiasca asa cum dorim si noi sa traim si sa iubim. Sa iubim, sa traim si sa-i lasam si pe altii sa faca la fel. Atunci cand vom incerca prin tot ceea ce facem sa daruim fericire tuturor, vom atrage si mai multă fericire în inima noastră, în sinele nostru si în viata noastră. 
Esenta sinelui indiferent de nivelul de constiinta al fiecaruia, este dragostea. Viata devine mai perfecta în sine atunci când suntem înconjurati de dragoste pentru ca iubirea este adevaratul plai al fericirii eterne! Acolo isi odihneste Dumnezeu talpile si isi mangaie cu infinita iubire creatia.

Atunci...când vom invata sa punem iubirea în centrul vietiilor noastre, nu ne va fi niciodată prea greu să fim fericiti!
Drag suflet mult iubit de Divinitate, incearcă in fiecare zi să fi Lumina pe care doresti sa o primesti de la altii. Fii cu ceilalti asa cum ai dori ca ceilalti sa fie cu tine. Fii dragoste, fii sperantă, fii rază caldă de iubire!

Iubirea Divina sa fie cu tine oriunde ai straluci tu!



~ Grafica si text - EIN © 2013 ~
.

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori