Translate

Saturday 16 March 2013

Iubirile sunt ferestre...

In oceanul universului infinit, peste stele, peste timp si peste intinderi nesfarsite,  spatiaza undele Iubirii Divine. Valurile Iubirii Lui Dumnezeu ajung in toate colturile creatiei umpland din plin inimile tuturor cu viata, cu caldura si cu speranta, daruind bucuria si miracolul existentei in trup in timp ce noi experimentam existenta prinsi in cercul cotidian al vietilor noastre impinsi mereu inainte de dorintele, de pasiunile si de visele noastre cu dragostea care ne circula tuturor prin vene, iubind si invatand sa respiram viata prin toti porii nostri, pas cu pas si clipa de clipa. In scurtele eternitati ale clipelor imens traite, iubirile noastre sunt ferestre larg deschise catre visare, sunt punti nemarginit intinse intre inimi peste care paseste dragostea, din lumea fizica catre nemurire.

Traim cu aprindere in inima, fiecare clipa din jocul minunat al vieti... si ne lasam prinsi ''in viata'' ca intr-un dans etern. Ne intrupam dintr-un bulgare de huma si dintr-o scanteie Divina...apoi coboram in trup de undeva de sus, dintr-un plan inalt al constiintei cosmice unde inainte traiam cu totii in armonia deplina a Unimii in Iubirea Lui Dumnezeu. Coboram in planul fizic din vointa noastra si ne lasam inghesuiti in mici trupuri efemere, nepotrivit de limitate in comparatie cu esenta noastra infinita, ca atunci cand ne chinuim sa incapem intr-o haina mai mica. Lectia principala ''de suflet'' aici, este sa experimentam o vreme viata in trup ca entitati singulare departe de Unimea cu Divinul. Ne intrupam mai ales ca sa invatam sa traim in afara Unimii. Sa deprindem a ne descurca si singuri prin hatisurile si labirinturile uneori greu de inteles a le existentei umane si mai ales pentru a invata constant sa iubim - traind. Asa ca si cum am invata constant sa respiram si sa expiram iubire.

Eu si Tu, Noi...Toti cei care suntem ''aici in trup" si am ales Pamantul ca scoala, suntem cu totii suflete deosebite. Ale Unei, Imense si Iubitoare Constiinte Cosmice ce transcende orice intelegere umana. Pana acum cred ca v-ati dat seama cu totii ca Pamantul este o scoala foarte dura...poate una dintre cele mai dure din Univers. Dar daca reusim sa ne invatam lectiile aici atunci vom reusi sa traim fara probleme oriunde altundeva in Univers in alte vieti viitoare. E bine de stiut ca tema ''pentru acasa'' ca avem intotdeauna in noi Iubirea Lui Dumnezeu ce straluceste ca un diamant viu in centrul sufletului nostru. Tot ceea ce avem nevoie se gaseste in noi si numai noi insine avem puterea sa ne invatam asa cum trebuie lectiile. Si ca la orice scoala trebuie sa ne facem singuri temele. “Acum” si “Aici” cuprinde tot ceea ce este important pentru reusita temelor noastre. E simplu... lectia vietii nu e deloc grea sau teribil de complicata. Trebuie sa invatam sa traim iubind. Totul! Gimnastica cotidiana a lectiilor vietii ne invata ca tot ce avem de facut zilnic si constant este sa deschidem ferestrele sufletului si sa lasam Iubirea Divina sa inunde toate camerele umbrite din adancul nostru. Sa intre in noi si sa transforme intunericul in Lumina si supararile in bucurii interioare. Pentru ca in noi se gaseste totul! Si bucuria si speranta dar si puterea de a merge mereu ianinte in pofida tuturor piedicilor.

Poate ca te intrebi acum de ce este important pentru sufletul tau nemuritor sa-ti umpli din plin sufletul cu Iubire si nu cu altceva. Ei bine...daca iti intrebi inima cu sinceritate, ea are sa-ti spuna ca tot ce doreste in viata este sa fie fericita!

Stim...stim cu totii prea bine ca sunt multe alte moduri de a umple ''cu ceva'' un suflet...cu pasiuni...cu pofte materiale sau cu obsesii inutile. Dar toate astea pot sa umple prea putin sufletul cu fericire. Si asta pt ca Dumnezeu a creat in fiecare suflet un loc care poate fi umplut deplin numai cu iubire. Nimic altceva nu poate umple acel loc in afara de Iubire!

Daca incerci sa umpli acel loc cu altceva in afara de iubire, peste ani si ani de experimentat din greu viata vei realiza ca poftele nebune de posesiune materiala sunt doar goana dupa vant si ca nu vor putea niciodata sa umple cu adevarat spatiul destinat Iubirii din inima ta. Vei mai afla si ca nimic nu este cu adevarat al tau, ca nimic nu-ti apartine din ceea ce consideri ca este al tau si ca la nivel cosmic, nimic nu conteaza prea mult si pe termen lung in planul fizic al lumii materiale.

Tot ceea ce este cu adevarat al tau este clipa! Singura ta posesiune este puterea de a decide ce sa faci cu clipele tale. Viata ta este alcatuita din clipe numarate si ele se consuma cu fiecare moment trait si cu fiecare respiratie pe care o faci. In timp si clipe se masoara si se decide totul in viata ta.
Oricat ai incerca nu ai sa poti sa fugi de timp, nu-l poti cumpara ca sa fie al tau la nesfarasit dar poti sa decizi cum sa-l folosesti. Nu il poti stapani, nu-l poti determina sa se opreasca in loc numai pentru tine si nici nu te poti imprieteni cu el. Timpul schimba totul in calea lui. Ceea ce astazi este la moda si straluceste cu fala peste ani va fi uitat si abandonat...pentru ca asta e scopul acestei lumi materiale: Sa foloseasca, sa invecheasca si sa matuiasca tot ceea ce astazi straluceste cu putere si cu mandrie si in schimb sa ofere prea putine raspunsuri despre tot si despre toate. Sa acapareze totul, sa stapaneasca si sa nu dea prea multe in schimb. Si asta pentru ca exista intotdeauna doua firi antagonice in tot si toate. Una, lumeasca si umana care stie doar sa pretinda si sa ia... si alta Divina si Infinita care doreste doar sa daruiasca. Si cu toate ca stim asta in sufletele noastre continuam sa ne incredem de multe ori cu incapatanare copilareasca in lucruri lumesti date ca fiind ''sigure''. Pentru fiecare lucru pe care astazi il credem ca fiind sigur exista o infinitate de alte lucruri in Univers despre care nu stim nimic. Asa ca niciodata nu este bine sa iti pui credinta in lucruri umane date ca fiind  ''sigure''. Dar nici NU judeca niciodata credinta altuia. Pentru ca poate fi singurul lucru sigur pe care il poseda cu adevarat acea persoana. NU rade si nu ridiculiza niciodata ceea ce nu intelegi deplin, ci mai degraba cauta sa intelegi. Iar pentru a intelege este necesar sa iti pui intrebari. Intreba mereu, indoiestete-te de tot ceea ce ti-se vinde de societate ca fiind un fapt sigur dar despre care inima ta iti spune cu insistenta interioara in ganduri si presentimente ca nu este. Daca vrei totusi sa cunosti un lucru sigur atunci incearca sa te cunosti pe tine insuti si mai ales sa gasesti in tine scanteia Divina care te anima si care straluceste cu putere in miezul sufletului tau. In linistea si pacea interioara din inima ta, atunci cand ferestrele sufletului tau vor fi larg deschise catre Divin vei putea vedea lumea asa cum este ea cu adevarat ...Infinita! Ca si iubirea Lui Dumnezeu. Dar dintre aceste doua lucruri infinite cea mai infinita este Iubirea Lui Dumnezeu!

Realizand cat esti de mic inaintea acestor lucruri nu trebuie sa te temi de nimic, nicicand, caci Dumnezeu tau este un invatator iubitor, mereu prezent langa tine, gata oricand sa trimita ingerii Lui sa te ajute si sa te indrume. Cu Dumnezeu in inima ta nu esti niciodata singur! Sau neputincios. Si asta deoarece suntem mereu tinuti cu iubire si cu grija in causul palmei Lui Dumnezeu.  Un om care poarta credinta in inima lui chiar daca s-ar afla in mijlocul celei mai intinse pustietati nu ar fi singur nicio clipa!

In viata fiecare suflet are drumul lui unic si lectiile lui unice de trecut si de invatat. Lectiile vietii sunt TOATE ale noastre si avem intotdeauna liberul arbitru asupra deciziilor noastre. Nu uitati nici o clipa ca...suntem constiinte cosmice multidimesionale infinite si indiferent de ceea ce am trai si am expermimenta aici pe pamant pana la urma TOTI suntem nemuritori in spirit, asa ca avem destul timp sa invatam, avem timp sa gresim si sa ne invatam astfel lectiile!

Eu cred cu tarie ca noi toti, traim mii si mii de vieti in acest Univers si ca ne intalnim prin existente, mereu cu aceleasi suflete ''colegi de clasa'' spre invatare si evolutie spirituala. Alaturi de ''colegii'' tai din grupul de suflete al clasei tale, fa-ti bine temele vietii si invata sa traiesti si sa iubesti fara sa ceri ceva in schimb pentru iubirea pe care o daruiesti. Nimeni nu ar trebui sa ceara ceva in schimbul iubiri pe care ca ofera altora deoarece viata pe care o traieste i-a fost daruita cu infinita iubire de Dumnezeu. Iubirea este o manifestare a prezentei Lui Dumnezeu in toate aspectele vietii. Nu este corect sa ceri ceva in schimb pentru ca daruiesti Iubirea care este si a fost dintotdeauna a Lui Dumnezeu. Cu totii suntem copiii Lui, cu totii suntem mici scantei desprinse din Iubirea Divina. Cu totii suntem experimentari diferite ale universului infinit care incearca sa se descopere pe sine. Trecem prin vieti succesive alergand prin spatiu-timp si prin vremuri diferite Jocul vietilor succesive incepe pentru unii dintre noi, inca de la facerea lumii. Altii sunt relativ mai nou coborati in existenta. Desi suntem foarte diferiti, fiecare avem nivelul nostru propriu de intelegere si de crestere spirituala. Fiecare avem destinul nostru, avem grupul nostru de suflete in ''clasa'' vietii, potrivit nivelului propriu de evolutie spirituala. Cu toti traim nenumarate existente spre desavarsire si inaltare spirituala. Ne reincarnam in trupuri si situatii de viata diferite pana la invatarea completa a lectiilor si mai ales pana la realizarea sinelui. Trecem prin vieti succesive, prin spatiu si prin timp asa cum Lumina trece prin ferestre schimband totul si alungand intunericul si tenebrele.

In scurtele eternitati ale clipelor noastre trebuie sa pretuim si sa realizam ceea ce suntem si mai ales ceea ce am primit in dar de la Divinitate. Sa ne urmam visele si sa le indeplinim pentru ca sta in esenta noastra Divina sa facem asta. Sa nu lasam niciodata ca pretioasele clipe ale vietii sa ni-se se scurga printre degete, sa deschidem larg ferestrele sufletelor noastre...sa inspiram si expiram din plin iubire pentru ca undeva nu departe...la doar o bataie de inima si la doar o respiratie distanta incepe si continua viata noastra infinita in Iubirea Divina a Lui Dumnezeu.

Cei mai minunati ani din viata noastra incep astazi si acum! Iubind si traind din plin minunatul dar numit viata pentru ca in iubirile noastre suntem cu toti intregiti...in iubirile noastre suntem toti Divini si desavarsiti. In iubire suntem toti UNUL!

Iubirile noastre sunt ferestre larg deschise catre cer!

Drag suflet iubit, lasa-ti sufletul sa-ti fie astazi ca o fereastra larg deschisa catre cer si lasa sa intre in el aerul cel proaspat, cel curat si cel bun al Iubirii Divine. Lasa sa intre in el lumina, caldura si miracolul vietii, darurui nepretuite pe care ti-le ofera din plin si neconditionat Divinitatea. Fiecare respiratie a ta, fiecare bataie de inima si fiecare clipa pe care o traiesti, iti reamintesc ca ele sunt legamantul etern si sfant dintre tine si Creatorul tau Divin. Iubirea ce intra prin ferestrele sufletului tau schimba, transforma si reinoieste totul!

Iubirea este totul! Fii totul! Fii viata care se bucura de viata in fiecare clipa. Fii Iubire!

Va urez ani plini de plutita, sfanta si binecuvantata iubire si va doresc sa va fie intotdeauna deschise ferestrele sufletului catre soarele Iubirii Divine ce nu apune niciodata!


Imagine grafica si text ~ EIN © 2013



..

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori