Translate

Wednesday 20 March 2013

Spatiul dintre ganduri...


Stiinta spune ca Universul in care traim a avut un inceput acum aproximativ 14 miliarde de ani si mai spune ca mărimea Universului observabil este de cel puţin 93 miliarde de ani lumină în diametru. Universul este definit ca orice lucru care există fizic, galaxii, stele, planete şi alte miliarde şi miliarde de sisteme solare, precum si toate toate formele de viata, de materie şi energie electromagnetica existente. Toate aceste lucruri au fost candva concentrate într-un punct de o densitate infinită ce avea dimensiunea unei portocale. Conform teoriei Big Bang, Universul s-a extins de la acea stare extrem de densă şi fierbinte şi continuă să se extindă şi astăzi. Distantele in Univers se masoara in ani lumina iar 1 an lumină înseamnă distanţa parcursă de lumină în mod continuu la o viteză de 300.000 km/secundă pe perioada de timp de un an.  
Constientizand imensitatea aceste lucruri mintea noastra cu greu poate realiza cat de mare este Universul in care traim si cat de mult timp a fost necesar sa treaca pentru ca noi astazi sa putem descoperi aceste lucruri. La nivel personal, gandindu-te la imensitatea spatiului si a timpului nu poti sa nu realizezi cat suntem de mici noi oamenii si cat de scurt si mai ales cat de pretioas este timpul pe care il avem aici pe pamant.
De aceea timpul cel mai potrivit ca tu sa fi fericit este intotdeuana, ACUM! 
Nu maine, nu ieri ci ASTAZI si ACUM! In eternitatea clipelor tale trebuie sa te straduiesti din toate puterile sa traiesti cu fericirea in inima ta oricat de greu, de  imposibil sau de improbabil ar putea parea acest lucru acum pentru cugetul si inima ta.
Intotdeauna timpul care trece peste gandurile tale, bate metronomic in ritmul inimii tale. Si daca inima ta mare este pregatita sa cuprinda in ea tot cerul cu stelele lui atunci timpul va umple spatiul dintre gandurile tale cu iubire si cu speranta. Dorintele inimii tale daca sunt urmate iti pot modela realitatea in care vei trai.
Ai auzit de multe ori atatea indemnuri la fericire incat...poate ca inima ta a devenit acum imuna la ele si poate ca oricat de mult te-ai straduit, tu nu te-ai regasit in ele. Poate ca te-ai simtit foarte singur uneori in goana clipelor tale. Poate ca ai lasat timpul sa treaca peste tine si sa te duca mereu, mai departe cu el catre tinutul nedescoperit inca numit viitor. Dar cautand in cercul fierbinte al inimii tale ai gasit mereu acolo o licarire de speranta pentru un viitor mai bun...in care iubirea sa faca parte integranta din prea plinul sufletului tau. Poate ca ai privit adesea singur cum zorii iti ingalbenesc draperiile si ai simtit peretii camerei pravalindu-se peste tine ca o avalansa de singuratate. Poate ca uitandu-te in jurul tau ai simtit spatiul care te inconjoara gol si fara sens.
Nu stiu sa iti spun alte cuvinte care sa te ajute sa alungi singuratatea din jurul tau dar pot sa te indum cu toata iubirea mea sa deschizi larg ochii la lumea din jurul tau, sa privesti cu atentie totul in jurul tau si mai ales la spatiul care te inconjoara si care pare imobilizat in timp. Sa constientizezi imensul potential din tine. Miracolul ca esti. Ca existi. Acum si Aici.
Sa realizezi ca nu tu esti in lume ci lumea toata este in tine. Sa privesti si sa iti dai seama ca tu insufletesti acest spatiu...ca fiinta ta completeaza total spatiu care pare static. Sa vezi astfel ca pana si particulele de praf din jurul tau sunt animate de tine si de fiinta ta care le pune in miscare dand astfel un sens senzatiei de imobiltate in nemiscarea aparenta a totului din jurul tau. Sa afli si sa constientizezi ca tu esti miracolul pe care-l reprezinta viata si anima totul acolo unde pana sa apari tu se gasea numai nemiscare si repaus. Sa simti cu toata fiinta ta pana la ultima celula ca tu esti viata si lumina care se gaseste in acel spatiu fara de care totul ar fi stins si incremenit in nemiscare.
Te intrebi oare, tu suflet iubit, de ce atunci cand esti singur spatiul din jurul tau nu iti raspunde pe limba inimii tale si te lasa sa te simti si mai singur? De ce nu primesti raspunsurile pe care ai vrea sa le auzi si de ce nu primesti ceea ce inima ta tanjeste? De ce nu ai ceea ce iti doresti?
In inima ta insa trebuie sa stii ca cel mai important verb in viata nu este '' a avea'' ci ''a fi ''!
Oricat de greu ti-ar parea urcusul vietii atunci cand alegi verbul '' a fi '' in locul verbului '' a avea'' vei atrage catre tine intotdeuana ceea ce trebuie sa ai. Intotdeauna ''sunt'' iti va aduce imediat si cuvantul ''am''. Pentru ca nimeni nu poate avea nimic inainte de a fi!
Esti...existi si asta inseamna intotdeuna ca ai! Intodeauna ai ceva chiar si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic. Ai viata, ai iubire si ai speranta in tine. De trait si de daruit. Chiar si pentru o secunda, lasa tristetea, uita-ti singuratetea care te apasa si vei vedea ca singuratea este numai aparenta in tine...este ireala, imateriala si mai ales iluzorie!
Deschide larg portile sufletului tau si lasa iubirea sa se reverese din ea. Ai in tine un fluviu de iubire de o frumusete neasemuita care curge imens intotdeuna din inima ta catre lumea din jurul tau. Ai o iubire in inima ta atat de infinita si de luminoasa incat ea poate lumina cu dragoste tot spatiul din jurul tau si atunci cand alegi sa iubesti totul, orice si pe oricine, impotriva tuturor probabilitatilor si posibilitatilor, iubirea din tine devine atat de mare incat poate umple intrega lume!
Peste putina vreme oamenii vor intampina si vor trai cu bucurie sarbatorile primaverii ...si poate ca tu uitandu-te in jurul tau, tu vei constata ca esti din nou inconjurat de acelasi spatiu gol care nu iti raspunde niciodata in graiul inimii tale.
Dar Tu nu esti niciodata singur! Dumnezeu este intotdeuna...acolo cu tine! Ai in jurul tau chiar acum entitati angelice plina de lumina si iubire gata sa te tina de mana si sa iti sopteasca '' Noi sunt cu tine, deschide ochii sufletului si ai sa vezi ca eu noi te tinem de mana in timp ce Dumnezeu ne tine pe toti si tot universul cu infinita iubire in causul palmei Lui iubitoare.
Drag suflet iubit, TU trebuie sa sti ca esti iubit intotdeauna de Divinitate...peste masura...peste puterea ta de a crede si chiar peste puterea ta de a intelege! Altfel nu ai fi fost acum aici. Ai fost adus in lume ca un dar de lumina si de speranta si mai ales ai fost adus ca sa o luminezi cu fiinta si prezenta ta! Sa aduci viata si bucurie, sa animi cu iubire spatiul din jurul tau! Sa luminezi si sa stralucesti acolo unde, pana sa apari tu exista numai intuneric si nemiscare. Esti aici si acum, pentru ca TU esti o parte vie din Lumina Divina a Iubirii. Esti aici, acum, pentru ca ai primit darul Divin al vietii. Alunga gandurile triste si incearca sa constinetizezi cuvantul ''eu sunt''! Conjuga-l cu iubire si conjuga-l cu fericire si cu speranta.
Iubeste-te pe tine, iubeste totul si ai sa simti ca singuratatea nu exista cu adevarat si ca ea nu este altceva decat un gand trist. Alege sa fi soare stralucitor de iubire si sa aduci lumina ta acolo unde domneste nemiscarea si intunericul. Chiar acum, undeva, cineva are nevoie de lumina din tine ca sa isi lumineze viata cu ea. Nu o tine incatusata in tine! Las-o sa straluceasca si sa bucure inimile celor din jurul tau. Nu te insingura si nu ridica cetati de aparare in jurul tau.. Cauta  si gaseste! Viseaza si realizeaza! Lumineaza  singuratatea altora cu darul Divin care esti TU! Pentru ca viata ta este un dar Divin nepretuit si un miracol daruit lumii! Nu uita nicodata ca Tu esti lumină intrupata in miracol. Esti viata care aduce lumină si iubire spatiului si lumii din jurul tau! Esti picatura de lumină dintr-un fluviu nestavilit care curge catre infinitul ocean al Iubirii Divine!
A fi fericit nu e asa de greu si asta pentru ca fericirea din tine nu depinde intotdeuana de un om, de un lucru sau de o dorinta de a avea ceva anume. Fercirea se gaseste din abundenta in tine dintotdeauna. Cand alegi sa fi fericit nu faci altceva decat sa daruiesti altora din fericirea care se gaseste in tine. Si ei fac la fel cu tine...si atunci cand ei iti daruiesc fericire din fericirea care se gaseste in ei se intregeste miracolul numit Iubire. Astfel ai sa fi fericit, pentru ca fericirea este o consecinta fireasca a iubirii.
Cand traiesti si iubesti din inima nu exista spatii reale si ziduri de ganduri intre tine si iubirea din jurul tau decat daca tu alegi sa crezi in ele si sa le ridici! Renunta sa mai ridici ziduri in jurul tau. Deschide-ti inima, goleste-ti mintea de griji si de suparari si in locul lasat gol de lipsa lor va intra Universul si va revarsa in tine o cascada de lumina si de bucurii pe care acum cu greu ti-o poti imagina. Apoi alege sa-ti umpli din plin cu iubire, cu credinta si cu speranta spatiul dintre gandurile tale! Alege sa iubesti si vei avea iubire, alege sa fi fericit si vei avea fericire!
Asa functioneaza legile Universului : Trebuie sa daruiesti din toate puterile pentru a putea avea, iar pentru a darui fericire trebuie mai intai sa fi tu insuti fericit! Caci nimeni nu poate darui fericire daca nu este mai intai fericit in inima lui! Dintr-o inima goala nu se poate darui nimic! Tot ceea ce vei alege sa ceri cu credinta, cu iubire si cu speranta, Creatorul Universului iti va da. Dumnezeu iti va darui intotdeuana ceea ce-I ceri sincer si din inima, pentru ca EL crede intotdeauna in tine chiar daca tu de multe ori uiti sa mai crezi in EL.
Undeva nu departe, dincolo de cuvinte, peste ganduri, peste lume, si peste spatii infinite, Soarele Iubirii Divine straluceste intotdeauna cu putere si nu apune niciodata!
Fie ca tu sa fii Lumina pe care sa o vezi stralucind cu putere in ochii celorlalti!

~ Imagine grafica si text ~ EIN © 2013 ~


.

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori