Translate

Tuesday 16 April 2013

Poarta Viselor...



 Imaginaţia nu are limite, iar locurile unde ne poate purta imaginaţia sunt nemărginite... fără ea însă nu vom putea să ajungem nicăieri. Imaginaţia noastră trebuie să fie asemeni Universului - Infinită! Să visezi şi să zbori pe aripile imaginaţiei înseamnă să îţi extinzi limitele conştiinţei către infinit. În visele lucide ale imaginaţiei poţi să-ţi depăşeşti întotdeauna limitele şi asta deoarece pentru suflet nu există limite. Limitele sunt doar lucruri imaginare şi graniţe inventate de mintea umană. Întreaga lume creade în limite şi astfel se auto-mărgineşte într-un spaţiu mai mic decât nevoia proprie de visare a sufletului. Lumea reală, poate dovedi, dincolo de orice îndoială, că limitele există şi că ele sunt o realitate, totuşi, lumea greşeşte atunci când pune limite aripilor sufletului. Pentru sufletul nostru infinit nu există limite...şi asta pentru că fiecare suflet este o manifestare în materie a conştiinţei universale infinite. 
Poate până acum tu ai crezut că lumea pe care o percepi în jurul tău este singurul lucru real care există în Univers aşa încât te-ai limitat în visările tale numai la acesta. 
E adevărat. Uneori este foarte greu să gândeşti nelimitat când te simţi pe tine captiv într-un timp fără clipe de visare ce nu îţi mângâie niciodată sufletul cu mirul Iubirii Divine. Un timp în care te vezi captiv într-un labirint de ciment, lumini şi umbre, aşternute peste acesta sfânta libertate a sufletului nostru. Nimeni, niciodată nu îţi poate lua libertatea de a visa nemărginit. Libertatea ta nu este un priviulegiu care să îţi fie dată de lumea care încearcă să te limiteze întotdeauna, libertatea sufletului este un drept al tău, un drept Divin şi cosmic nelimitat. 
Gândeşte-te la un lucru, visând limitat te-ai îngrădit pe tine însuţi într-un loc mic. Şi nu este corect pentru că tu eşti la fel de nemărginit precum doreşte mintea ta! 
Prin schimbarea convingerilor tale de bază, poţi să schimbi felul în care percepi lumea din jurul tău. Percepţia însă nu este realitatea! Procesul de percepere te ajută să devii conştient de lumea din jurul tău. Fără percepţie nu ai putea să decodifici informaţiile. Percepţia este una din funcţiile primare ale creierului. Te ajută să determini cum reacţionezi ca răspuns la ceea ce percepi. Felul cum percepi tu mediul înconjurător este însă influenţat de experienţele tale de viaţă, din trecut, de credinţele tale şi de aşteptările tale. De aceea fiecare persoană percepe realitatea diferit. Dar lumea fizică nu este întotdeauna ceea ce pare a fi. Materia fizică nu este închisă în spaţiu. Nu există niciun loc în care să o poţi închide. Materia este energie condensată în vibraţii joase, iar energia vine din vastitate. Vastitatea există oriunde în jurul tău. Vastitatea este un fluid energetic. Ea nu poate fi îngrădită pentru că este infinită. Tu eşti, de asemenea, parte din Vastitate! Şi spun din nou că nu există limite pentru tine şi pentru imaginaţia ta! Corpul uman este doar o silueta holografică a totului. Tu nu te limitezi la aceast corp. El este doar un locaş vremelnic al sufletului. Gândurile imaginaţiei tale călătoresc la fel de repede ca şi lumina. De fapt, ele sunt instantanee. Ele nu trebuie să meargă nicăieri deoarece toate lucrurile vin la ele. Desigur, ştii doar că mintea şi inima pot vedea dincolo de ceea ce ochiul poate vedea. De fapt, ştii că ochii sunt doar un simplu instrument care serveşte inimii şi minţii. Se poate spune că mintea este un cercetaş care merge acolo afară că să aducă informaţii inimii tale, deşi inima ta nu are nevoie de nicio informaţie. Inima ta este casa Luminii Divine a Iubirii. Inima ta poate să închidă ochii şi să ştie totul. Inima ta ştie totul! 
De vină pentru limitările tale este numai mintea ta, care este uşor de păcălit şi care te-a ţinut în întuneric. De către tine, adică de către sinele tău conştient. Tu crezi că eşti doar un mic punct pe un perete când tu eşti de fapt întregul Univers şi dincolo de el! 
Când păşeşti prin lume ea îţi pare finită deoarece te deplasezi de la punctul A la punctul B. Însă dacă tu crezi că ai înainte doar o bucată de pământ, nu vei călca niciodată mai departe. Vei crede într-o limitare care nu există. Când ştii că Pământul este rotund, nu ţi-e frică că vei cădea. Când ştii că eşti liber, atunci poţi zbura. Nu-ţi fie teamă… întotdeauna va exista un loc în Univers unde sufletul tău să aterizeze în siguranţă! 
Limitele sunt făcute de oameni, concepute pentru a te menţine în siguranţă. Ce temeri ai pe umeri de crezi că trebuie să fii păstrat în siguranţă? Negarea nemărginirii nu te va menţine în siguranţă. Te ţine ascuns de tine însuţi. Eşti cu o sută la sută mai mult decât crezi tu că eşti. Eşti cu o mie la sută mai mult. Eşti cu un milliard la sută mai mult. Nu există niciun procentaj destul de mare ca să îţi dea măsura a ceea ce eşti deoarece nu există nicio măsură finită pentru Infinit. Tu cel care eşti Suflet din Suflet Etern, eşti şi infinit. Eşti o Fiinţă Infinită. Nu există cu adevărat limite care să reţină zborul viselor tale, renunţă la acele concepte care te-au ţinut şi continuă să te ţină ancorat în robia realului cu cătuşele limitărilor imaginare. Îndepărtează acele cătuşe şi visează liber! 
Îndepărtează-le acum şi ai să vezi ce înseamnă să fii liber. Neacceptarea adevărului că sufletul tău este nelimitat stă la baza fricilor noastre (şi a suferinţele noastre) faţă de infinit şi mai ales de necunoscut. Pentru mine, ştiind şi crezând că fricile mele şi imaginarele mele limite nu sunt reale nu mă eliberează automat şi imediat de ele. Înlăturarea fricii este un proces de evoluţie ca şi viaţa. Nu cred însă că Dumnezeu se aşteaptă ca noi să fim capabili de a ne elibera imediat din “ cătuşele” noastre. Trebuie mai întâi să învăţăm şi să experimentăm jocul vieţii. Trebuie muncă de convingere susţinută constant şi dorinţa de a fi liberi, oriunde, oricum, oricât! 
Păşind liberi de constrângerile mentalului prin poarta viselor noastre vom putea descoperi o lume nouă. O lume nemărginită ca şi sufletul nostru... o lume de vis care se găseşte în fiecare dintre noi şi care este o mică parte din reprezentarea unei vastităţi eterice infinite, fără timp, fără spaţii limitate şi fără condiţionări mentale. 
De îndată ce vom începe să îndepărtăm fricile şi limitările noastre imaginare, abia din acel moment vom putea fi cu adevărat fiinţe cosmice nelimitate de timp şi spaţiu. O modalitate bună de a începe să eliberăm mintea noastră este să ne lăsăm imaginaţia să zboare în mod constructiv şi să transformăm în realitate visele noastre zi de zi şi oră de oră. Astfel, într-o zi, vom putea să trăim printre stele şi vom reuşi să atingem chiar inima cerului, locul de unde am venit, cu multe milioane de eoni în urmă. 
Vă doresc cer mereu senin pentru zborul viselor către nemurire, fie ca aripile sufletelor voastre să vă poarte fericiţi pe calea care s-a zămislit din pulbere stelară şi continuă în Lumina Divină!


~~ Imagine grafica si text - EIN © 2013 ~~

...

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori