Translate

Friday 12 April 2013

Paşi prin timp...


Suntem mereu în mişcare, mereu în goana după ceva, prinşi în alchima întortochiată a existenţelor noastre cotidiene. Uneori urmărim cu perseverenţă un scop sau un vis anume sau alteori pur şi simplu ne abandonăm în dulcea plutire al vietiilor noastre către ''mâine'', lăsându-ne duşi de valuri către ţărmuri încă nedescoperite.
Vrem sau nu, facem paşi ampli în timp şi spaţiu şi devenim cu toţii participanţi activi în jocul Divin denumit Viaţă, şi ea ne poartă prin timp ca pe nişte copii zburdalnici ce joacă şotronul strigandu-şi dorinţa de a trăi din inimi pline de pofta jocului.
Alergăm înainte prin timp indiferent dacă uneori ne da prin minte sau nu să ne oprim din goana noastră măcar cât să ne tragem un pic sufletul între două piruete şi să conştientizăm că nu are rost să ne grăbim niciodată deoarece suntem şi vom fi mereu în mişcare între ''Atunci'' şi ''Acum'' şi că singurul care poate fi cu adevărat exploatat trăindu-l din plin este ''Acum''.
În drumul nostru mereu legănat între Da şi Nu, între Lumină şi Întuneric, între Iubire şi Ură, între Pasiune şi Nepăsare ne lovim mereu de persoane-oglindă care ne arată prin interacţiunea lor cu noi fiecare lecţie pe care o avem de învăţat. Ei se oglindesc în vieţile noastre, fiecare conform cu rolul şi durata lui servindu-ne lecţiile de care avem nevoie şi apoi părăsesc scena vieţii noastre. Unii ne dăruiesc clipe dulci, alţii amare. Însă, TOATE persoanele pe care le întâlnim în timpul vieţilor noastre sunt ''persoanele'' potrivite! Chiar dacă unele dintre ele nu reuşesc să ne înflorească trandafirii bucuriei in grădina sufletelor noastre, ci ne aduc lacrimi şi furtuni sufleteşti, până la urmă, ele sunt cele care ne ajută cel mai mult să creştem sufleteşte deoarece ne dau lectile pe care singuri nu am fi avut puterea să le trecem.
Oţelul cel mai dur se căleşte prin cel mai aprig foc, însă oricâte focuri şi furtuni ne va scoate timpul înainte, important este să nu abandonăm niciodată dorinţa de a trăi din plin şi cu iubire clipa prezenta.
În scurta eternitate a clipelor voastre, continuaţi să străluciţi cu putere lumina din voi, cu iubire, cu pace şi cu speranţă, întotdeauna!
Infinite bucurii şi binecuvântări divine tuturor în cer şi pe pământ!
Trăiţi şi iubiţi din toate puterile voastre...timpul trece! 
 
~~ Imagine grafica si text - EIN © 2013 ~~

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori