Translate

Saturday 20 April 2013

Cateva momente de nemurire...


In pelerinajul nostru prin viata vizitam locuri unde sufletul nostru insetat dupa frumusete si fericire se umple de bucurie si de traire vie. Locuri care daruiesc amintiri nepieritoare peste ani si care ne dau aripi de visare si zbor atunci cand le rememoram. Sta in esenta sa Divina ca sufletul sa simta intotdeauna o nevoie profunda de frumusete, asa cum trupul simte nevoia de hrana. Fara frumusete sufletul nu poate exista si prospera. Atunci cand din cauza rutinei care parca ne orbeste capacitatea de a percepe frumusetea, a obisnuintei, a stresului cotidian si a conditionarilor sociale nu mai suntem capabili sa vedem frumusetile lumii in care traim, simtim nevoia sa ne oprim un pic si sa rememoram in noi locurile in care sufletul nostru a simtit ca traieste cu adevarat. Cu cat sunt mai îndepartate in timp si spatiu, cu atat ni se par mai frumoase si mai minunate. Uneori cu totii ne intoarcem la ele in gandurile noastre cu suava nostalgie pentru a satisface pentru o clipa foamea de frumos a sufletului. Astfel ne oprim putin din cursa nebuneasca a vietii noastre si furam timpului cateva minute de nemurire spre rememorare a clipelor topite in timp.
Dulci minute in care ne lasam sufletul sa calatoreasca pe aripile amintirilor inapoi la locurile dragi noua. Fie ca e vorba de locurile copilariei, de casa parinteasca, de livada cu ciresi, de parcul primului sarut sau pur si simplu de locuri dragi in care am trait candva, fiecare din noi pastreaza in inima lui amintiri pretioase ale unor locuri minunate...ale unor ''locuri de suflet''. Ele sunt acele locuri speciale pentru noi, acolo unde ne-am simtit ca si cum cerul s-ar fi deschis aproape de capetele noastre, iar ingerii ar fi coborat si ne-ar zambit cu angelica candoare. Exista, pentru fiecare din noi, locuri in care timpul pare ca se opreste in loc pentru putina vreme si ne acorda exceptia trairii catorva minute de dulce nemurire. Negresit, intalnim cu totii in calatoria prin viata locuri pe care le asociem in mintea noastra cu frumusetile intalnite sau cu minunate clipe de bucurie petrecute alaturi de oamenii care ne-au facut sa ne simtim speciali, la fel ca si locurile acelea.
Locurile au, la fel ca si oamenii, frumusetile lor, important este sa doresti sa le vezi. In viata, modul în care privesti lumea din jurul tau iti va determina intotdeauna realitatea in care traiesti si, astfel, locurile pe care le privesti îti ascund sau îti reveleaza frumusetea lor. Frumusetea, insa, tine mai mult de suflet decat de materie. Si asta pentru ca numai cu sufletul se poate percepe cu adevarat frumusetea. Fara puterea de percepere a frumusetii care se gaseste in sufletele noastre nu am putea niciodata sa ne bucuram din plin de un apus de soare, de zborul unui fluture, de muzica ploii, de jocul norilor pe cer sau de zambetele celor dragi.
Frumusetea este o conditie sine qua non a sufletului. Frumusetea nu exista numai undeva in lumea exteriora, ea exista mai intai de toate in sufletele noastre si apoi se reflecta in lumea inconjuratoare, dupa ce este sufleteste inmultita...ea este mai aproape de inima noastra decat propria respiratie.
Frumusetea este ca o floare pretioasa si sensibila ale carei petale se deschid numai atunci cand este atinsa de razele iubirii ce straluceste in sufletele noastre. Ea trebuie cultivata, ingrijita cu multa iubire si crescuta in sufletele noastre in mod constant...altfel se ofileste si moare.
Frumusetea si Iubirea sunt sinonime, sunt parti integrante din infinit si din nemurire. Atunci cand iubim, cand ne bucuram si daruim frumusete ne exprimam adevarata noastra esenta Divina si ne apropiem si mai mult de Dumnezeu...care este Iubire si Frumusete infinita.
Desi sufletele noastre sunt scantei desprinse din aceeasi Lumina Divina, aici pe pamant suntem diferiti unul de celelalt, avem personalitati diferite si percepem diferit lumea si implicit frumusetea. Ceea ce este frumos pentru un suflet il poate lasa pe altul indiferent. Perceptia frumusetii nu tine de personalitatea noastra si asta pentru ca sufletul si personalitatea sunt doua lucruri diferite.
Sufletul este de esenta inalta, imateriala, infinita si divina si astfel el este atras in mod firesc de frumusete pe cand personalitatea este reprezentata de totalitatea gandurilor constientului de natura umana pur fizica. Personalitatea este influentata de totalitatea experientelor din viata umana, a scopurilor, a dorintelor, trairilor si efectelor pe care le provoaca fizicul si intelectul. Personalitatea face parte din constient, in cadrul caruia fiinta umana invata si trage concluzii in urma experientelor personale. Ea este un ansamblu de caracteristici care definesc modul in care o persoana vede si actioneaza in planul fizic, o imbinare activa intre procesele de gandire si cele de comportament.
Astfel putem spune ca atunci cand percepem un loc si ne bucuram de frumusetea lui îl percepem cu sufletul. Il vedem si ne bucuram de el mai intai cu ochii sufletului.
Fiecare loc din Universul nostru are frumusetile lui daca invatam sa-l vedem mai intai cu ochii sufletului. Daca am invata sa percepem pe deplin unicitatea fiecarui loc intalnit...asa ca si cum i-am admira frumusetea pentru prima oara, atunci am inceta sa-i mai gasim defecte sau sa-l mai asociem cu ganduri si emotii negative. Astfel sufletul nostru va descoperi in acel loc toata frumusetea cu care a fost daruit de Creatorul Universului, sufletul din noi s-ar bucura atunci ca un copil si ar ramane fascinat de frumusetea fiecarui detaliu. Acest lucru ne-ar putea ajuta sa ne bucuram din plin si de frumusetile locurilor in care traim in momentul prezent.
Din pacate, de multe ori orbiti de rutina cotidiana uitam sa ne oprim fie si pentru cateva momente ca sa ne bucuram de frumusetile pe care ni le daruiesc locurile in care traim. Voit sau nu...uitam sa le mai vedem frumusetile. Ce pacat este ca ne cladim vietile punand in centrul lor adeseori lucruri lipsite de frumusete si asezam pe primul plan, existential, nu tocmai ceea ce e mai bun pentru setea de frumos a sufletului nostru.
Apoi, cu uimire, realizam ca vremea a trecut prea repede si ne simtim inselati de timpul care ne-a furat viata, ca mai apoi sa regretam ca nu am apucat sa ne potolim din plin setea de frumos. Dar oare daca am am putea sa ne intoarcem in timp si sa ne retraim viata, am incerca din toate puterile noastre sa stingem setea sufletului cautand mai multa frumusete? Timpul nu este insa cu adevarat prietenul nimanui si el nu se va opri niciodata in loc pentru nimeni.
Asa ca nu uita niciodata ca esti doar un calator prin timpul vietii tale. Viata noastra este ca o vacanta a sufletului venit intr-o scurta vizita pe pamant (planul fizic) si va fi intotdeauna intocmai exact asa cum vom alege sa ne-o petrecem. Bucuria pe care o traim astazi zideste amintirile de care ne vom bucura maine.

Drag suflet mult iubit de Divinitate, te indrum acum cu toata caldura si lumina din inima mea sa te bucuri atat cat te incape sufletul, de toate frumusetile intalnite in viata ta.
Dumnezeu te iubeste infinit, cu mult mai mult decat puterea ta de intelegere si ti-a dauit viata ca tu sa gasesti frumusetea si iubirea peste tot, sa te bucuri de ea si sa fii fericit ! El vrea ca tu sa fii fericit orice ai face si orice ai alege in viata ta ! Esti liber sa alegi ce vrei si sa te bucuri de viata din plin si de toate frumusetile ei. Nu-ti lasa nicio clipa sufletul insetat dupa frumos. Nu te teme ! Intotdeauna vei gasi frumusetea in jurul tau daca o vei cauta si o vei privi cu ochii sufletului. Oricat ai fi de ocupat, indrazneste si fura timpului fie chiar si cateva momente pentru nemurirea ta sufleteasca...opreste-te din goana ta, elibereaza-te de suferinta mintii si bucura-te atat cat poti de locurile si de oamenii din jurul tau pentru ca viata te va duce mereu cu ea mai departe, mereu catre noi orizonturi. Nu vei putea recupara niciodata clipele de frumusete si de bucurie pe care le lasi acum sa ti se scurga printre degete odata cu apa vâltorii timpului curgator. Daca nu le traiesti din plin acum, ele se vor dizolva in timp ca lacrimile regretelor in ploaie. Locurile si oamenii care sunt astazi in viata ta iti vor darui amintirile tale de maine. Pretuieste-le si bucura-te din plin de ele. Straduieste-te, atat cat poti, sa traiesti fericit acum, sa te bucuri de frumustea pe care o vei gasi peste tot in jurul tau, indiferent unde ai fi si cu cine, bucura-te din plin de tot ceea ce ai in jurul tau, pentru ca ziua de maine sa iti poata darui amintirile clipelor frumoase pe care le traiesti astazi.

Suflete mult iubite, priviti in jurul vostru si descoperiti frumusetea lumii voastre! Priviti in voi si descoperiti frumusetea sufletului vostru ! Viata voastra este o comoara nepretuita inchinata frumusetii sufletului si se imbogateste si mai mult cu fiecare frumusete pe care o lasati sa va lumineze si sa va incalzeasca inima.
Priviti lumea din jurul vostru cu iubire si veti gasi frumusete peste tot ! Priviti-va chiar si pe voi insiva ca pe un ocean de neasemuita frumusete sufleteasca si veti gasi in voi nemarginirea iubirii Divine !
Cautati frumusetea peste tot in jurul vostru si va veti gasi pe voi insiva !

Ma inclin in fata frumusetii Luminii Divine din voi si va doresc tuturor vieti pline de neasemuita frumustete, fericire si nenumarate zile de nemurire sufleteasca ! Oriunde si prin orice locuri va vor purta pasii si destinul, fie ca Iubirea Divina sa va ocroteasca, sa va calauzeasca si sa va binecuvanteze infinit !

~~ Imagine grafica si text - EIN © 2013 ~~

...

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori