Translate

Saturday 30 August 2014

Steaua Nordului...



Realitatea este povestea vieţii în plină desfăşurare care ne uimeşte în fiecare zi. Ce ne poate aduce mai multă frumuseţe şi un scop în viaţă? Puterea de a crea şi visa!
Aşa că: Nu va temeţi niciodată să visaţi frumos, să aduceţi în realitate măcar o parte din frumuseţea viselor voastre realizând lucruri frumoase pentru cei dragi! Nu va temeţi chiar dacă unii va spun că nu sunteţi decât un visător... pentru că visătorul este poate printre cei mai fericiţi oameni de pe pământ. Căci la ce îţi folosesc avuţiile dacă nu ai niciun vis de urmat? Cu adevărat sărac este numai cel ce nu are vise indiferent câte bogaţii materiale ar avea. Apoi cel care crede în visele sale, cel care îşi menţine mereu atenţia îndreptată către un scop visat îşi găseşte mai uşor calea către fericire. Aşa cum Steaua Nordului ne ghidează pe cărările lumii, un vis de realizat, un vis în care să credem cu multă tărie este cel mai bun ghid pentru a da un sens sublim vieţii, pentru a ne menţine mereu într-o continuă căutare şi creştere a cunoaşterii iar asta ne va ajuta să fim mai fericiţi dar şi pentru a fi cu adevărat de folos celorlalţi. În zilele noastre, din păcate, sunt tot mai rari visătorii care au puterea să îşi urmeze visele şi să lupte pentru îndeplinirea lor, iar cei care sunt cu adevărat visători şi creatori de frumos se recunosc şi prin faptul că devin pentru cei din jurul lor un suflet ziditor, un model de urmat, o sursă de inspiraţie, de abnegaţie sau cel puţin de încurajare. Un visător autentic străluceşte şi aduce lumina acolo unde stăpâneşte monotonia şi lipsa de unicitate a lucrurilor făcute urmând normele! El devine un fel de lumina ţintă către care se îndreaptă sufletele însetate după frumuseţe ale celor care au învăţat că frumuseţea este peste tot în jur dacă o priveşti cu ochii sufletului, aşa cum noaptea fluturii se îndreaptă către prima lumina pe care o văd. Un visător adevărat crede cu tărie în realitatea visului sau, crede în posibilitatea de a-şi împlini visul, însă nu se lasă învins, doborât sau necăjit atunci când înţelege că va mai trece ceva timp pînă cînd visul său se va îndeplini. Indiferent de obstacolele din calea sa el ŞTIE că mai devreme sau mai tîrziu visul sau se va împlini, pentru că el îl vede deja ca pe o realitate în plină desfăşurare.
O familie, un grup de oameni sau chiar o naţiune întreagă prosperă cu adevărat atunci când are mai multi visători şi vizionari. Întrebaţi-va cât de săracă ar fi fost lumea noastră fără visătorii ei cei mai de seama? Fără cei care au visat şi au creat lucruri măreţe...căci fiecare realizare măreaţă are în spatele ei un vis măreţ. Ar trebui mereu să-i avem drept model pe cei care au darul de a visa şi mai ales de a-şi îndeplini visele.
Totuşi trebuie să tragem o linie de demarcaţie aici... Nu oricine are imaginaţie se cheamă că este şi un visător adevărat. Nu oricine are dorinţe şi le lasă să fie doar dorinţe este considerat un visător. Un visător adevărat nu este cel ce se lasă dus de o mulţime de gânduri visătoare, nerealizabile. Acelea sunt simple dorinţe...simple gânduri şi rămân la final numai ceea ce sunt. Un visător adevărat desenează pas cu pas în mintea lui realitatea pe care o visează. Apoi, prin puterea voinţei şi a sufletului sau creativ, el transformă în realitate creaţia sa, o clădeşte cu grijă şi ambite, o însufleţeşte şi astfel invită şi aduce către el o serie de procese energetice şi spirituale de rezonanţă, care vor determina Universul să contribuie la concretizarea acelui scop la care a visat cu putere şi entuziasm.
Un visător real este un suflet care nu oboseşte niciodată să îşi cultive şi să urmeze talentul. Talentul nu este un har cu care cobori in lumea asta...căci de sus poţi veni cel mult cu un potenţial creativ, cu o predilecţie sau cu o înzestrare către ceva frumos. Talentul este în esenţa sa doar muncă statornică dusă cu eforturi şi hotărâre până la perfecţiune. Talentul inseamnă mai intăi de toate multă muncă, sacrificii personale, disciplină mentală şi voinţă cultivată zi de zi. De aceea sînt atît de valoroşi visătorii...pentru că devin puternici prin curajul cu care îşi realizează visele!
Un visător ce reuşeşte să îşi urmeze şi să îşi construiască visele devine pe parcursul acestui proces creativ un om fericit, un om împlinit şi recompensat de rezultatele muncii sale.
Toţi avem dreptul să visam şi mai ales să ne îndeplinim visele. Un om, un vis!
Visele sunt stelele ce luminează peste câmpiile strălucitoare ale sufletului! Toţi oamenii sunt unci şi speciali la fel ca şi stelele cerului datorită viselor din inimile lor. A avea şi îndeplini vise este unul din scopurile principale ale oricărui suflet!
Îndrăzniţi să visaţi! Urmaţi-va visele şi ele va vor duce către strălucire şi cine ştie...mâine vă vor ajută să atingeţi chiar lumina stelelor din care aţi coborât cândva în această lume ce trebuie visată şi construită mai bună şi mai frumoasă pentru noi toţi.
Fericirea este a celor care ştiu să îşi deseneze, să îşi urmeze şi să îşi îndeplinească visele! Tu dragă cititorule, poţi spune că eşti un visător adevărat? Dacă da, ai un vis de îndeplinit? Eşti gata să-l urmezi?

Daţi-mi voie să vă visez frumos pe toţi...oriunde aţi fi şi orice aţi face.
Imaginea acesta este dedicată tuturor visătorilor, celor care se ştiu a fi visători incurabili :-) Să vă fie tuturor viaţa plină de vise împlinite, de fericire, armonie şi strălucire sufletească!

Cu drag şi soare... şi din inima pentru inima...
~ EIN ~

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori