Translate

Friday 8 January 2016

Două sentimente fundamentale...



Mulţi oameni se întreabă în zilele noastre dacă există viaţă după moarte uitând mai degrabă că între naştere şi moarte cel mai sigur lucru care există este Iubirea. Şi atunci poţi să nu te întrebi dacă există viaţă în afara iubirii? Nu există viaţă adevărată demnă de trăit decât atunci când mintea şi inima sunt unite în cercul complet al iubirii.
Eu cred că nu există scuze pentru o viaţă trăită în afară iubirii. Cei mai mulţi oameni doresc siguranţă şi confort în propria viaţă, însă dacă uiti faptul esenţial că eşti animat de o scânteie divină şi nu faci nici măcar un pas către iubire, atunci îţi vei căuta propria împlinire şi fericire în iluzii trecătoare, pe un drum greşit ce duce la adevărata moarte... cea a sufletului ce se stinge fără să cunoască minunăţia şi dulceaţa miruită a vieţii pe care o aduce iubirea. Din păcate există oameni care au realizat enorm de multe lucruri de succes în viaţă însă când au obţinut tot ce au vrut şi-au dat seama că sentimentul de împlinire şi de fericire pe care îl aşteptau nu a apărut. Pentru că au crezut că imaginea fericirii lor coincide cu imaginea pe care au văzut-o în exterior si astfel au uitat că nu există fericire şi nici viaţă în afara iubirii. Iar Iubirea este întotdeauna un sentiment ce înfloreşte şi transformă totul din interior către exterior!
Aici pe pământ, spre deosebire de îngeri, noi ca fiinţe umane avem dreptul la liberul arbitru. În miezul fiinţei noastre, nu există decât două sentimente fundamentale: Iubirea şi frica. Putem alege să iubim şi să transformăm viaţa noastră şi a celor din jur în paradis sau putem alege să ne temem şi să ne scufundăm astfel în cel mai profund abis.
În viaţa fiecărui om Iubirea este o alegere aflată întotdeauna la un gând distanţă, la un gest de dăruire şi la o atitudine potrivită. Adevărul este că Iubirea e scrisă în ADN-ul tuturor! Viaţa este darul Divin care a pus la un loc toţii atomii noştri ca să se bucure de tot şi toate... iar Iubirea este singurul adevăr care creează, uneşte, şi pătrunde toate lucrurile din Univers. Înaintea acestui adevăr nu mai există moarte pentru că Iubirea Divină nu are nici început şi nici sfârşit. Alegerile pe care le facem transcend de multe ori limitele vieţii şi ale morţii. Aşa că alegeţi să iubiţi mult, să iubiţi intens, pentru că nu există nimic mai viu decât un om ce alege o viaţă trăită în iubire!


 ~ Imagine grafică şi text - EIN © ~

No comments:

EIN - Eugen Ioan Neagu

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool Bloguri, Bloggeri si Cititori